Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επέμβαση βελτίωσης (modification) στο ICOM ID-E880

          To ICOM ID-E880 DUAL BAND  είναι ένα γνωστό μηχάνημα που προσφέρει ποιότητα επικοινωνίας και βέβαια DV MODE  για επικοινωνίες DSTAR. Όπως όμως και στο IC-2820 το COOLING FAN είναι ρυθμισμένο σε χαμηλή θερμοκρασία και δουλεύει συνεχώς. Αυτό πραγματικά είναι πρόβλημα, ιδιαίτερα αν χρησημοποιείται σε βάση!
          Πρόσφατα λοιπόν ένας φίλος βλέποντας την επιτυχημένη επέμβαση στο δικό μου ICOM IC-2820 σχετικά με τη λειτουργία του COOLING FAN, απευθύνθηκε και εκείνος στο γνωστό κατάστημα ασυρματικών συσκευών και service του Δημήτρη Καράογλου. Του ζήτησε να προσπαθήσει να επέμβει στο ICOM ID-E880 που κατείχε, και να επιλύσει το παρόμοιο πρόβλημα που είχε με το θόρυβο του ανεμιστήρα ψύξης.    
         Όπως πάντα ο Δημήτρης Καράογλου με ευγένεια και υπομονή, διάβασε τα σχέδια του μηχανήματος και βρήκε οτι τα δυο μηχανήματα έχουν την ιδια λογική σε οτι αφορά τη λειτουργία του ανεμιστήρα ψύξης. Βέβαια είναι λίγο πιο δύσκολο λόγου της τοποθεσίας του συγκεκριμένου modification. Έκανε λοιπόν την απαιτούμενη  επέμβαση και το πρόβλημα της μόνιμης λειτουργίας του COOLING FAN απλώς εξαφανίστηκε...
           Δε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά εντυπωσιάστηκα από την προθυμία του Δημήτρη να βοηθήσει και να επιλύσει το πρόβλημα, μιας και στο INTERNET δεν υπάρχει ανάλογη ανάρτηση για  modification.

 Περισσότερες πληροφορίες:

 KARAOGLOU ELECTRONICS,  2310309042, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   http://karaoglou.com/