Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

HAM FEST - ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14-9-2014

Δεύτερη Κυριακή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, και οι δύο τοπικοί σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών στη Θεσσαλονίκη, ο σύλλογος TARG (ΟΜΑΔΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) και η ΕΡΒΕ (ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ), συνδιοργάνωσαν το HAM FEST στο πρώην στρατόπεδο «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ» στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Φέτος η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Γκέκα, SY2ALT,  που «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα ακριβώς χρόνο.
Τρία, κατά τη γνώμη μου, ήταν τα σημαντικά σημεία που πρέπει να σταθεί κανείς , επιθυμώντας να δώσει την εικόνα του φετινού HAM FEST, τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:


  •  Εξαιρετική η εικόνα της συνεργασίας των δύο συλλόγων. Αν και εκ πεποιθήσεως δεν τυγχάνω μέλος κανενός συλλόγου, εκφράζω την άριστη εντύπωση που άφησε στους παρισταμένους συναδέλφους η ιδέα της συνδιοργάνωσης. Μεγάλο «μπράβο» στα Δ.Σ. και στους προέδρους των δύο συλλόγων για την εικόνα ομόνοιας και συνεργασίας, τόσο σημαντική στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.


  • Πολύ θετική η ιδέα της δωρεάς σε κοινωνικό παντοπωλείο συσκευασμένων τροφίμων που μαζεύτηκαν, κατόπιν και της σχετικής ανακοίνωσης, από τους συμμετέχοντες στο HAMFEST. Η αλληλεγγύη  και η κοινωνική συνείδηση στο έπακρο. ΜΠΡΑΒΟ.


  •  Σε ότι αφορά αυτή καθαυτή τη συνάντηση  έμοιαζε λίγο πολύ με τις παρόμοιες στη Λάρισα πριν από μία εβδομάδα, και στη Βέροια το Μάιο. Λιγοστά τα εκθέματα, ελάχιστοι έμποροι, αρκετός κόσμος, κυρίως από το νομό Θεσσαλονίκης και γειτονικούς νομούς. Σημεία καιρών
Θελω τέλος να σημειώσω  την προσφορά του Μανώλη SV2CWS που για αρκετό καιρό ενημέρωνε τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες σχετικά με την παραπάνω ραδιοσυνάντηση, σε όλους τους αναμεταδότες.